När du behöver hörnjärn

av | 14 December, 2022

Om du ska renovera fönster, så kan det vara bra att ha hörnjärn. Du kan hitta hörnjärn hos Leif Arvidsson AB. Bland annat har de:

  • Hörnjärn 134 runda hörn
  • Hörnjärn 154 utanpåliggande, förzinkat
  • Hörnjärn 154 utanpåliggande, vitlackerat

Fönster har ju olika beslag och när du ska renovera är det bra att byta ut dessa till nya. Det kan vara bra att satsa på originalmodell, så att fönstret behåller sitt utseende som det hade före.

Skaffa rätt sorts hörnbeslag

När det gäller hörnjärn, eller hörnbeslag, så är det dels en snygg detalj på fönstret, dels är det för att hålla fönstret stabilt. Hörnsammanfogningar på äldre fönster kan ha ändrats på grund av väta eller annat. Då kan det vara bra att renovera upp det.

När det gäller nyare fönster, så är det vanligt att ha ett platt hörnjärn nr 134 på bågens insida och det kupade nr 154 på utsidan.

Hitta det du behöver

Hos Leif Arvidsson AB finns det inte bra hörnjärn och tillhörande skruvar, utan de har även ett brett sortiment av olika saker för olika byggprojekt. Inom fönster finns det ventiler, tätningslister, olika beslag och handtag samt mycket mer.

Hos detta företag finns det även annat inom ventiler, klämskydd, tätningslister, fogmassor, verktyg och så vidare.

Renovera dina fönster

Att renovera fönster kan vara ett sätt att slippa byta ut dem mot helt nya. Dock avgörs det av skicket av dina fönster om det är värt att renovera dem eller inte. Om de är allt för dåliga, så kan det istället vara värt med fönsterbyte.